SADHANA

La paraula Sadhana ve del sànscrit i significa disciplina.

El concepte de Sadhana és molt ampli, i avarca tota una sèrie de pràctiques a seguir al llarg de la vida, amb l'objectiu de realitzar-se plenament com a persona (en tots els àmbits: corporal, mental, espiritual...). Una Sadhana pot incloure mantres, meditacions, hàbits dietètics, exercicis físics i exercicis d'aplicació pràctica de la filosofia sempre amb l'objectiu final d'aconseguir l'autoconeixement i el creixement personal. Una Sadhana està concebuda sempre per al desenvolupament integral de la persona en tots els aspectes. Les Sadhanes estan molt ben estructurades i tenen metodologies ben definides. Moltes són d'antiguitat mil·lenària.

La Sadhana és el començament del progrés espiritual i de l'equilibri mental.

 

A SAt ioga practicarem la Sadhana per al Era d'Aquari, que ens va transmetre Yogi Bhajan.

La Sadhana de la Era d'Aquari és una pràctica espiritual diària, que es practica en grup. Es tracta de compartir sense rebre cap retribució econòmica.

És una pràctica que dura 2,5 hores (com deia Yogi Bhajan, No pots dedicar un 10% del dia a tu?)

La Sadhana d'Aquari es practica 2.5 hores abans de la sortida del sol perquè és quan més energia prànica (energia vital) hi ha al cosmos, i quan el nostre camp electromagnètic està més fort.

Es comença amb el Japji, un poema escrit en Gurumuki per Guru Nanak al segle XV. És un cant a la senzillesa i al poder de meditar.

Es segueix amb una kriya de Ioga Kundalini, que finalitza amb una relaxació per a integrar els beneficis de la pràctica en el cos físic.

Es finalitza amb 62 minuts de mantres cantats. Es canten 7 mantres, un per a cada chakra. Amb aquesta meditació final afinem i equilibrem els 7 chakres.


"La Sadhana és un enriquiment d'un mateix. No és res que es faci per agradar a algú o per aconseguir alguna cosa. La Sadhana és un procés personal que treu el millor de tu. La Sadhana no és res més que el lloc des d'on el disciplinat, l'amor, parla a la seva pròpia ànima. No és res més que el lloc on cadascú pot netejar la seva pròpia ment. La Sadhana no és res més que el lloc on cadascú es prepara per al dia, per a ser amable amb els altres, incloent-hi als enemics"

Yogi Bhajan

Propera Sadhana a SAt ioga: Dissabte 10 d'Abril. T'hi esperem!